Olej z nasion Czarnuszki zimnotłoczony

35,90 

2 w magazynie


Wysyłka do 3 dni roboczych Na stanie

Opis

Nasiona czarnuszki egipskiej, jak i olej z czarnuszki na zimno tłoczony ma charakterystyczny, bardzo mocny korzenny zapach, a jego smak jest gorzkawy i pikantny. Olej z czarnuszki można porównać do przeciwutleniacza, który odpowiada za stabilizację, a także ochronę nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz fosfolipidów, które wchodzą w skład błon komórkowych i są uszkadzane przez wolne rodniki.

Olej tłoczony na zimno z nasion czarnuszki egipskiej jest filtrowany i nierafinowany. Ma działanie antyoksydacyjne i łagodzące ból. Dodatkowo nie sprzyja on rozwijaniu się negatywnych bakterii. Zastosowania, jakie ma olej z nasion czarnuszki siewnej, są znacznie szersze. Pomocny przy pozbyciu się blizn będzie także olej z czarnuszki – gdzie kupić ten produkt? Jest dostępny praktycznie wszędzie, choć najlepiej nabyć go ze sprawdzonego sklepu internetowego. Brak skutków ubocznych przy stosowaniu również charakteryzuje olej z czarnuszki: 250 ml to najlepsza opcja dla osób chcących przekonać się do jego stosowania – cena tego specyfiku zależy od jego zawartości netto.

Olej z czarnuszki:

  • wspomaga organizm w walce z grzybami, bakteriami i wirusami
  • optymalizuje odpowiedź przeciwzapalną, szczególnie w obrębie układu trawiennego oraz stawów
  • chroni błony śluzowe żołądka i jelit przed uszkodzeniami
  • wspomaga regenerację wątroby
  • wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego – poprawia pamięć i koncentrację.

 

Składa się głównie z kwasów tłuszczowych nasyconych, w tym z kwasu linolowego, alfa-linolowego, eikozadienowego, palmitynowego oraz mirystynowego.

Produkt wolny od GMO.

Składniki: 100 % olej z nasion czarnuszki siewnej (Nigella sativa), zimnotłoczony.

 

Średnia wartość odżywcza w   100 g produktu:
% RWS *
Wartość energetyczna: 3639 kJ / 885 kcal 44 %
Tłuszcz: 97,9 g 140 %
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15,5 g 78 %
  jednonienasycone 23,2 g
  wielonienasycone 59,2 g
Węglowodany: 0,0 g 0 %
– w tym cukry: 0,0 g 0
Białko: 1,0 g 2 %
Sól: 0,0 g 0 %

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

 

Propozycja spożycia: jako dodatek do dań głównych, do spożycia na surowo. Stosowany również z powodzeniem w kosmetyce.

 

Produkt wolny od GMO, nierafinowany.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z nasion Czarnuszki zimnotłoczony”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *